duminică, 3 mai 2009

Din ciclul "A inebunit lupul" sau ce mai facem cu bicicletele in Bucuresti.

Mare respect ar trebui sa avem pentru nenea primarul sectorului 3, Negoita... Om cu cap, cu idei multe, venite din preumblarile prin capitalele europene. O fi vazut omul prin Viena ca nu prea sunt biciclisti prin parcuri si i-a venit o idee mareata, sa nu mai poata intra omul cu bicicleta in IOR si TITAN. Dar unde nenea Negoita, pe pistele pline de pietoni? Acolo nu este pericol sa dam peste ei cu bicicletele, sau in cazul asta suntem absolviti de orice vina pentru ca, de, e dreptul nostru? Stiti cu cati pietoni trebuie sa ne certam pe aceste piste care oricum sunt extrem de putine sau sunt blocate de masini parcate aiurea? Pietoni care ne mai si apostrofeaza elegant: "ce cauti ma pe trotuar cu bicicleta?" Nenea Negoita, parcul este amenajat frumos, dar numai in partea lui cea mai vizitata, caci restul este o paragina fara lumini, unde iti este teama sa te plimbi seara din cauza rahatilor de caine de pe trotuare... Iar sub pod situatia este extrema, nici nu vezi daca iti ia cineva gatul sau iti face vant in lac. Oricum amenajarea s-a facut cu materiale in proportie de 90% de la firma prietenului, sefului si colegului de partid Videanu. Borduri, dale, piatra cubica, cam totul provine de la MARMOSIM. Dar ce sa-i faci, unii mai trebuie sa mai si traiasca, nu? Doar sloganul sefului suprem a fost si este acelasi hilar "Sa traiti bine!" Ei, nu noi.
Dar ca sa revenim la oile noastre si anume sectorul 3, domnule primar Liviu Negoita, lasati oamenii in parc cu bicicletele macar dupa un program, sa spunem intre 11 si 16 si dupa 21, cand copiii sunt in casa la somnic, sau amenajati un fel de velodrom in jurul lacului, pentru ca posibilitati exista. Eu cum imi pot plimba cu bicicleta fetita de 5 ani, sa alerg pe jos dupa ea? Este normal asa, sau ar fi mai bine sa o insotesc pe bicicleta mea?
Strazile ar trebui spalate noaptea, cand nu exista trafic, cu apa sub presiune, exista utilaje la ROSAL, credeti-ma, capabile sa faca asta nu cisternele din care apa doar se scurge, acestea au pompe de inalta presiune care sa spele asfaltul si sa trimita mizeria direct in rigole. Sau in cazul acesta ar trebui realimentate mai des cu apa maloasa a lacului, de aici si consum mai mare de carburant deci scade rentabilitatea, implicit profitul din buzunarele familiei Prigoana? Dati dispozitie sa nu se mai ude strazile cu apa statuta din lac si astfel sa devina niste patinoare mazguite, in combinatie cu praful si mizeria celui mai mare santier al sectorului si anume cartierul Newtown. Mizeria provenita din rotile si benele basculantelor si betonierelor este cumplita. Ca sa nu mai punem la socoteala blocarea circulatiei de catre 10-15 betoniere ce stationeaza pe banda I a a strazii Baba Novac aproape seara de seara. Oare nu se distruge astfel carosabilul sau miza este prea mare iar spagile prea consistente ca sa mai conteze ceva? Adica noi, alegatorii...
Buimaci de stima si cu cel mai al dreq respect va saluta un anumit procent al locuitorilor sectorului 3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu