duminică, 30 noiembrie 2008

E campanie electorala, nu?...




Partidul ecologist. Metrou. Bucuresti. Fara cuvinte.

vineri, 28 noiembrie 2008

Sa ne traiasca profesorii. Cei vechi, nu astia...



In vreme ce o lume-ntreaga se clatina sub criza financiara globala, profesorii din tara noastra mult-incercata fac greve si au pretentia sa li se mareasca salariile cu 50%.
Am putea incerca si un banc pe tema asta sau macar o chestie de gen "Culmea culmilor!".
Eu am mers la scoala pe vremea lui Ceausescu asa ca am amintiri proaspete despre ce si cum era.
Imi amintesc ca eram 38 de elevi in clasa, nu ca acum cand sunt maxim 22.
Faceam cate 7-8 ore ore pe zi, 6 zile pe saptamana, nu ca acum cand 7 ore pe zi sunt exagerate asa ca se fac 5-6 si numai 5 zile pe saptamana.
Toti profesorii mei erau oameni cu calificare, adica toti aveau facultate de specialitate. Acum insa o fosta femeie de serviciu este mare doamna profesoara, preda "Lucru manual" si are statut de profesoara, fara ca intre timp sa mai fi facut o scoala, ceva. In situatia asta sunt 40% dintre "profesorii" actuali.
Cand am terminat clasa a VIII-a am promovat cu totii iar Bacalaureatul aproape la fel l-am luat cu 4 exceptii. Si stiti de ce? Pentru simplul motiv ca profesorii erau constiinciosi si predau orele cum trebuie, se prezentau la ore si in plus, faceau meditati la scoala cu toti elevii interesati, ba chiar te si trageau de urechi daca nu veneai la meditatii la scoala, dupa ore. Sa fi indraznit unul sa nu vina! Chiar de erai elev foarte bun si tot veneai la meditatii. Daca lipseai te luau parintii de urechi ori profesoara te pedepsea cu vreo 100 de probleme de rezolvat pana a doua zi. Culmea meditatiei: "Nu cerea nici un profesor bani ca sa faca meditatii dupa ore!" Va puteti imagina asa ceva?! Ei bine, da, meditatiile la scoala dupa ore erau ceva obisnuit si nici un profesor nu cerea bani pentru asta de la elevi ori parinti si nici in plus la salariu nu lua vreun ban. Exista in bunul simt si consiinciozitatea fiecaruia dintre ei asa ca ne munceau zdravan ca sa invatam bine si sa luam note mari. De aceea cu totii luam Bacalaureatul si aveam o bruma de cunostinte generale.
Acum insa profesorii nu vin la ore asa cum ar trebui, cand vin pierd o gramada de timp povestindu-le elevilor problemele si frustrarile lor personale, mai dau cate un 2 ca nu le place moaca vreunuia si, cand se suna de pauza, le spun elevilor ce sa citeasca pentru ora urmatoare. Copiii habar n-au de scoala pentru ca nici profesorii si nici parintii nu dau importanta procesului de invatamant. Asa ca, atunci cand ajung in clasa a VIII-a sau a XII-a incep framantarile: bucuria profesorilor ca iau bani cu nemiluita pe meditatii care nu folosesc nimanui. Caz concret: un profesor de matematica, diriginte al clasei, a facut cu toti cei 24 de elevi ai sai meditatii vreme de 1 an. Fiecare elev a mers la meditatii de 2 ori pe saptamana, tot anul scolar de clasa a XII-a, chiar si in vacante. O sedinta de meditatie costa 500.000 lei. Poate ca suna ca o problema de clasa a III-a, insa socotiti si voi: 24 elevi x 2 zile pe saptamana x 200 zile x 500.000 lei, cam cat face. Ca sa nu mai mentionez ca si sotia lui era tot profesoara de matematica, la fel si fiica lui, si aveau exact aceleasi activitati in timpul liber. Culmea stiti care a fost? Din cei 24 de elevi meditati doar 6 au trecut examenul de Bacalaureat in prima sesiune, iar la a doua sesiune a mai trecut unul. Deci din 24 au trecut 7, iar 17 au dat Bac-ul anul urmator. Din cei 17 s-au prezentat la Bac in anul urmator doar 6 si doar 2 au trecut, acestia nefacand nici macar o ora de meditatie. Faceti deci o socoteala simpla: daca din 24 de elevi au trecut examenul de Bac 9 elevi iar restul au renuntat definitiv sa mai incerce, cam ce cantitate de tineri fara speranta avem noi in tara asta a noastra? Ce vor face acesti tineri? Nu-i angajeaza nimeni fara diploma de Bac si chiar daca isi gasesc un post pe undeva in mod sigur nu lucreaza in ceea ce s-au calificat. Cat timp pot ramane pe post? Cateva luni si apoi pleaca si cauta altceva. Acesti tineri nu pot deveni independenti financiar si nu vor putea astfel sa faca ceva bun cu viata lor. De la an la an numarul acestor tineri creste. Toata ruleta aceasta ruseasca o joaca profesorii cu copiii acestei tari. Mai au si pretentia sa ceara salarii marite cu 50%? Cat de gros le este obrazul acestor parodii de pedagogi? Cata nesimtire intra in ei? Oare nu se mai satura, mai fratilor?
Eu stiu asa: oriunde ai lucra, intai lucrezi si pe urma iei banii. La profesori e pe dos: vor intai bani si pe urma mai vedem cu munca. Eu zic ca face bine Tariceanu ca nu le da bani cu toate presiunile lor. Intai sa munceasca si apoi sa ceara bani mai multi.
Doar nu e ca la curve in invatamant, nu-i asa?!

luni, 17 noiembrie 2008

Esti cea mai frumoasa femeie...

Esti cea mai frumoasă femeie pentru că plouă
Si-ti stă bine cu franjurii ploii în păr.
Esti cea mai frumoasă femeie pentru că-i vânt
Si rochia se zbate disperată să-ti ascundă genunchii.
Esti cea mai frumoasă femeie pentru că eu
Sunt plecat departe şi tu ma aştepti.
Esti cea mai frumoasă femeie şi ştii să aştepti.
Şi totuşi aştepti...

duminică, 16 noiembrie 2008

Sefii tampitilor.... Adica "Stupiditate monumentala 2"

In articolul "Stupiditate monumentala" va povesteam despre nivelul de cultura si foamea din gatul unor marunti functionari publici platiti cu bani grei de la buget, adica din banii nostri. Acum a venit vremea de a va povesti si despre sefii lor. Adica sefi care la randul lor s-au "ridicat" tot din randurile groase ale paznicilor, fostilor gardieni publici actualmente numiti pompos "politisti comunitari". Apropo, ati observat cum se uita politistii adevarati la astia comunitari? Am vazut la Udriste o faza si de atunci comunitarii au scazut considerabil in ochii mei.. Sefi care MI-AU RESPINS CONTESTATIA PE MOTIV CA ESTE NEINTEMEIATA... ha ha ha. Asta e... Romania, te iubesc.

Iti doresc faliment placut, MEGA IMAGE !



Aici, dupa ce mult timp m-am intepat cu produse cumparate de la MegaImage si am tacut,voi posta gama variata, minunata, produsele proaspete si preturile imbietoare din mai sus numitul butic de cartier. Bleah!...

duminică, 2 noiembrie 2008

NETLOG, imi mananca ficatii

Ingrediente: un cont vechi la Netlog (cam de cand era Facebox), un profil bine pus la punct, cu poze multe si frumoase, grupate pe albume, o seara fara somn si un individ (eu) cu chef de uploadat poze din concediu pe jucaria asta mai sus numita (Netlog). Si incep, linistit, cu unealta foto a netlogului in cauza. Iau un intreg folder, din concediul de la marea noastra draga. Ii dau de lucru, incepe uploadul si deodata, STOP! Cont blocat! Poze indecente! Si acum zic in sinea mea: astia care mananca de pe urma site-ului o painica sunt chiar atat de puritani? Ar fi vrut sa stau eu si fetita mea de 3 ani si jumatate pe plaja in costum de schi si cu caciuli pe cap?... Sau au o problema cu spalatul belgienilor la popou? Belgienii netlogului, evident. Si netlog cu "n" mic, tot evident, ca asa vreau eu acum. Oare prea multii pedofili belgieni sunt dintr-o data pudici la vederea unei petec de piele mai bruneta decat spalaceala lor? Acum astept cu nerabdare sa-mi deblocheze tontii contul, sa vad si eu ce mare rahat au operat ei pe acolo. Si sa vad daca il mai pastrez sau il sterg cu injuraturile virtuale de rigoare.